22/07 2016 PortCast – prietenul portughez al amatorilor de podcasturi

Logo_PortCast-01 redim

PortCast este o platformă online dezvoltată de Catarina Stichini, profesoară de limbă portugheză cu o experiență de predare a limbilor străine de mai bine de 10 de ani, în colaborare cu o întreagă echipă de profisioniști formată din profesori și traducători.

PortCast funcționează în baza înregistrărilor în format mp3 pe care le puteți descărca fie gratuit, fie contra unui cost modic și vin însoțite de un glosar, exerciții de înțelegere a discursului, de gramatică și vocabular și cheia exercițiilor. Puteți opta pentru pronunția europeană sau cea braziliană, cu ritm de lectură lent sau normal.

PortCast-urile sunt împărțite pe trei niveluri de dificultate, care corespund descriptorilor Cadrului European Comun de Referință pentru limbile străine, astfel:
•    Nivelul 1 – corespunde nivelurilor europene A1 și A2, adică pentru începători;
•    Nivelul 2 – corespunde nivelurilor europene B1 și B2, pentru cei cu nivel intermediar;
•    Nivelul 3 – corespunde nivelurilor europene C1 și C2, pentru avansați.

Cu excepția materialelor de nivel 1, în care glosarul este portughez-englez, toate celelalte materiale sunt însoțite de glosar monolingv.

Un alt aspect prietenos și util de luat în calcul este faptul că toate pack-urile PortCast sunt împărțite pe teme, de la viața profesională și până la gastronomie, elemente de cultură și istorie – așadar puteți merge drept la țintă, dând prioritate aspectelor care vă interesează. Iar dacă ale voastre cunoștințe se limitează la Bom dia!, nu vă faceți probleme, site-ul dispune și de o versiune în limba engleză – butonul de switch îl găsiți chiar în colțul din stânga, sus.

PortCast este o noutate binevenită în ceea ce privește prezența materialelor de limbă portugheză online pe care oricine le poate folosi pentru a învăța ținând cont de propriul ritm, de nevoi și, de ce nu, și de propriul apetit pentru cunoaștere. În alte cuvinte, PortCast pentru că Portuguese has never sounded this easy, disponibil pe www.portcast.net.