Despre noi

Organizația noastră, cu sediul în București, a luat ființă în 2016 și promovează limba portugheză în întreaga ei complexitate prin proiecte cu caracter cultural și educațional.

FALA PORTUGUÊS SRL
Mun. București, Ale. Arheologilor, nr. 2A, et. 6, ap. 26, sector 6
J40/1976/2018
CUI 38846806

Echipa noastră:

Cristina Nițu, Fondator – contact@falaportugues.ro

Cristina este membru fondator al asociației, pe care o conduce de la înființare. Este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția Filologie, specializări Portugheză-Engleză. Are o experiență de peste 7 ani în domeniul culturii și al educației. Este formator acreditat și traducător autorizat de Ministerul Justiției.

Daniela Mirodone, Cofondator – daniela.mirodone@falaportugues.ro

Daniela asigură buna desfășurare a proiectelor pe care le dezvoltăm. Principala sa activitate constă în predarea limbii portugheze la Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, unde este Asistent Universitar și în cadrul Centrului de limbi străine Ariel, departament în cadrul aceleiași universități.

Mihaela Drăghici, Cofondator – mihaela.draghici@falaportugues.ro

Mihaela are grijă să ne țină la curent cu cele mai interesante evenimente din București și din țară. Când nu urmărește atent agenda culturală, coordonează partea de comunicare instituțională. Este, la rândul ei, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, unde a studiat limba portugheză și limba cehă.

Andrei Busuioc, Graphic & Web Designer – busuioc@falaportugues.ro

Andrei se ocupă de prezenţa noastra online şi de materialele de prezentare ale organizaţiei. Este absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, Senior Art Director al unei agenţii de publicitate, pasionat de animaţie 2D şi 3D.

Proiectele noastre:

Pasionați fiind de limba portugheză am decis că este momentul să facem cunoscute lucuri mai puțin știute despre acest idiom. Prin urmare, la sfârșitul lunii iulie, 2016, am lansat platforma online Fala Português, care își propune să aducă vești despre toate evenimentele dedicate limbii portugheze în România, fie că este vorba de concerte, lansări de carte, expoziții, piese de teatru, proiecții de film sau de materiale de învățare a limbii portugheze disponibile online și offline și cursuri de limbă portugheză la care vă puteți înscrie.

Dorim să facem cunoscută diversitatea limbii portugheze de pe continent și de peste ocean, parcurgând acest itinerariu însoțiți de cititorii noștri, exploratori în căutare de noi teritorii geografice pe care să le adauge pe harta noilor descoperiri.


Pe 5 și 6 decembrie 2016 am organizat Festivalul de scurtmetraj portughez din New York – New York Portuguese Short Film Festival – organizat în parteneriat cu Arte Institute (New York), Institutul Francez din București și Ambasada Portugaliei în România, la Cinema Elvira Popescu. Publicul nostru a avut șansa să vadă nu doar cele mai bune scurtmetraje portugheze din 2015 și 2016, ci și un documentar de excepție intitulat „Portughezi din Soho”/”Portuguese from Soho”, în regia Anei Miranda, fondatoarea organizației Arte Institute din New York.

În luna august, 2017, am dat startul primului Curs de limbă portugheză pentru adulți, nivel începător, la Evolve Center. Ne-a bucurat numărul cererilor de înscrieri, ceea ce ne dă încredere să continuăm pe acest drum și să transformăm această activitate într-o tradiție.

Prin urmare, dacă v-am stârnit interesul pentru parteneriate și colaborări, cursuri de limbă portugheză, servicii de interpretariat și traduceri din și în limba portugheză, nu ezitați să ne scrieți la contact@falaportugues.ro Sugestiile, întrebările și curiozitățile ni le puteți adresa accesând pagina de contact Fala Português!