12/08 2016 „Profesorul de vioară”/«Tudo Que Aprendemos Juntos» în cinematografe din 19 august

Câștigător al Premiului Publicului la Festivalul Internațional de Film de la São Paulo, „Profesorul de vioară” sau Tudo Que Aprendemos Juntos, titlul original, urmărește povestea lui Laerte (Lázaro Ramos),  un violonist talentat, devenit profesor într-o școală publică din favela Heliópolis, după ce ratează șansa de a se alătura orchestrei simfonice din São Paulo.

Filmul are la bază povestea reală a Institutului Baccarelli, unul dintre cele mai de succes proiecte de incluziune socială din Brazilia, care le oferă locuitorilor Heliópolisului un refugiu, prin muzică.

Povestea profesorului de vioară impresionează nu doar prin prisma puterii transformatoare a muzicii, dar și a nuanțării stereotipurilor care se regăsesc în lumea haotică a favelelor.

Regia poartă semnătura multi-premiatului Sérgio Machado, cunoscut pentru filme ca At the Edge of the Earth (2002), Lower City (2005) sau The Two Deaths of Quincas Wateryell (2010), toate pe lista marilor festivaluri de film în cadrul cărora au fost și premiate.

Cinema Elvira Popescu găzduiește proiecția filmului „Profesorul de vioară” începând cu 19 august.

Pentru programul complet și bilete, puteți accesa Eventbook.