07/09 2016 Radu Paraschivescu citește Rui Zink la Noaptea Literaturii Europene la București

50X70 poster_final-page-001

Ediția cu numărul cinci a Nopții Literaturii Europene are loc vineri, 9 septembrie, în București.

Iubitorii de literatură din capitală sunt invitați să pornească în căutarea poveștilor în zona centrală a capitalei, cuprinsă între str. Pictor Arthur Verona, Piața Lahovary și str. Vasile Lascăr: lecturi, performance-uri, discuții, expoziții și proiecții.

Portugalia nu lipsește nici de data aceasta de la eveniment, așa că Ambasada Portugaliei/Instituto Camões  ne propune o întâlnire de zile mari la Piua Book Bar (str. Dionisie Lupu, nr. 76) cu Radu Paraschivescu – în persoană, și Rui Zink – în lectură.

Lecturile și discuțiile vor avea loc din oră în oră, în intervalul 19:30 – 23:00, iar începând cu ora 23:00 ni se propune un afterparty!

Ce (ni) se citește? „Instalarea fricii” – o parabolă ingenioasă a societății contemporane și cea mai recentă traducere semnată de Micaela Ghițescu, disponibilă la Humanitas Fiction.

Cine (ne) citește? Radu Paraschivescu – scriitor, jurnalist, traducător, cel responsabil cu înștiințarea în materie de lecturi noi și foarte noi.

Ce altceva se mai întâmplă? Organizatorii Nopții Literaturii Europene la București strâng cărți pentru dotarea bibliotecii orășenești din Târgu Frumos, județul Iași. Dacă doriți să donați o carte o puteți lăsa la Piua Book Bar (str. Dionisie Lupu nr. 76) și va ajunge apoi la destinație.

Vă invităm să vedeți programul complet al Nopții Literaturii Europene pe pagina de Facebook a evenimentului și să vă alegeți, după placul inimii, lecturile și cititorii!