13/09 2016 În căutarea unui mod distractiv de a învăța limba portugheză: grupurile de conversație Language Exchange Bucharest

leb

Cursurile de limbi străine pot, câteodată, să fie obositoare, izvor de frustrare și, de multe ori , ne fac să ne întrebăm de ce ne-am înscris de la bun început. Procesul de învățare este adesea anevoios, implică disciplină, rigurozitate pe de-o parte, creativitate și curaj, pe de cealaltă parte. Iar cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai greu ne este să ne aventurăm și să o luăm de la zero, mai ales în ceea ce privește un nou idiom. În calitate de „tovarășă rea”, îmblânzitoare de conjugări, declinări și reguli, vălul de entuziasm mi se mai ridică de pe ochi și văd și partea goală a paharului: capitularea cursantului.

Când lucrurile par să stagneze, cel mai bine este să umpli paharul la loc. Poate în cel mai concret mod posibil. Iar dacă poți să îmbini utilul cu plăcutul, bucuria te lovește din plin și te face să te întorci la ale tale exerciții cu verbe cu aceeași plăcere pe care ai avea-o la deschiderea unui caiet nou la început de an școlar (iubitorii de rechizite știu foarte bine la ce mă refer…).

De ceva vreme, comunitatea Language Exchange Bucharest îndeplinește acest rol, cu mare succes, organizând grupuri de conversație într-un cadru informal, relaxat, care stimulează schimbul de idei în limba țintă propusă. Întâlnirile de portugheză, engleză, franceză, germană și lista poate continua, sunt săptămânale, sunt anunțate pe pagina de Facebook Language Exchange Bucharest și au loc în diverse cafenele sau ceainării din București.

Întâlnirile le găsiți sub formă de eveniment, la care sunteți invitați să dați Accept în cazul în care vreți să mergeți – un minim sprijin pentru moderatorul responsabil cu rezervarea numărului suficient de locuri pentru desfășurarea întâlnirii. Reuniunile sunt gratuite, plătiți doar consumația pe care o faceți.

Una peste alta, grupurile de conversație organizate de Language Exchange Bucharest sunt cel mai bun prilej să vă faceți prieteni noi, de multe ori vorbitori nativi chiar, cu care să purtați discuții în limba pe care vreți să ajungeți să o stăpâniți bine sau chiar foarte bine! Un mod plăcut să vă regăsiți entuziasmul pentru studiu! Aproveitem!