15/05 2017 Atelier „Femeile artiste în istoria artei braziliene”, în compania prof. Rita Lages Rodrigues

afis

Pe 18 mai, între 9:30 și 12:30, CEREFREA Villa Noël, Centrul de Limbă Portugheză de la Universitatea de Vest din Timișoara, Institutul Camões I.P. și Facultatea de Știinte Politice a Universității din București ne invită la atelierul „Femeile artiste în istoria artei braziliene” susținut de Rita Lages Rodrigues de la Universitatea Federală din Minas Gerais.
În cadrul seminarului, parte integrantă a proiectului de cercetare ‘Heritage-making Processes, Uses and Museumification of the Past’, Rita Lages Rodrigues ne va prezenta unele dintre cele mai importante artiste ale Braziliei secolului 20 prin prisma conceptului de femei artist și a Istoriei Artei Braziliei. Seminarul va include discuții despre Anita Malfatti, Zina Aita și Tarsila do Amaral, despre reprezentantele artei concrete și neo-concrete, precum Lygia Clark și Lygia Pape, dar și despre artiste contemporane ca Marcia X.
Rita Lages Rodrigues este istoric și profesor la Facultatea de Arte a Universității Federale din Minas Gerais, autoare a cărții ‘Between Brussels and Belo Horizonte, Itineraries of the Sculptress Jeanne Louise Milde in Belo Horizonte’ (Entre Bruxelas e Belo Horizonte, Itinerários da Escultora Jeanne Louise Milde em Belo Horizonte), precum și coordonatorul grupului Estopim din cadrul Centrului Interdisciplinar de Studii ale Patrimoniului. Cercetările sale revelă interesul pentru istoria artei, istoria urbană, patrimoniu și studiile de gen.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri sunteți rugați să accesați formularul următor: https://goo.gl/efMTg4.

Mai multe informații puteți găsi pe: https://www.facebook.com/events/1837947953121141/

Atelierul va avea loc la CEREFREA Villa Noël (str. Emile Zola nr. 6, București) în engleză, fără traducere. Limbile de lucru vor fi engleza, franceza și portugheza.