Cele mai frumoase secrete ale Portugaliei

06/12/2019 8:01 am Publicat de Cristina Nițu

Sunteți pregătiți de vacanță? Aveți ghidul de conversație, ochelarii de soare, traseele recomandate și cele mai interesante lucruri de vizitat? Vă completăm lista de văzut cu câteva propuneri mai puțin cunoscute.

Portugalia Best Kept Secrets Ilustratie Andrei Busuioc

Mata Nacional do Buçaco

Aflată în Portugalia centrală, Pădurea Buçaco este un adevărat paradis verde, plantat și îngrijit de călugării carmeliți în secolul 16. Intenția lor a fost să reprezinte nu doar Muntele Carmel (unde a fost fondat ordinul), dar și Grădina Eden biblică. Parcul se întinde în jurul Palatului Buçaco (acum un hotel de lux), construit în 1907 pe locul unde se afla mânăstirea carmelită. Palatul este o minune arhitecturală și un obiectiv în sine, însă și parcul oferă atracții naturale fantastice. Există mai multe trasee bine marcate pentru plimbări, de-a lungul cărora veți întâlni mici capele antice, fântâni, lacuri și copaci exotici. Nu treceți cu vederea Fonte Fria, o structură monumentală de trepte alături de un iaz foarte „instagramabil”, dar nici Via Sacra, un traseu care vă va duce pe vârful dealului Cruz Alta, un punct de belvedere excelent.

Passadicos do Paiva

Cărările din Paiva sunt pe malul stâng al râului Paiva, în Aveiro. Reprezintă un traseu de 8 km format în întregime din lemn, cu poduri și scări care dau impresia de a fi imersat în mijlocul naturii neatinse de om. În această plimbare veți face o excursie în biologie, geologie și arheologie, deoarece geoparcul Arouca, din care traseul face parte, e recunoscut de UNESCO drept moștenire geologică a umanității. Vă recomandăm booking în avans  și chiar un tur ghidat, ca să profitați la maximum de această vizită.

Bacalhôa Buddha Eden

Probabil că nu vă așteptați să găsiți în Portugalia cea mai mare grădină orientală din Europa, însă Bacalhôa Buddha Eden exact asta este. Situată în Quinta des Loridos, aproape de Bombarral, această grădină de 35 de hectare este un sanctuar al păcii și liniștii, unde vă puteți plimba în liniște printre statui pe jumătate ascunse în vegetație, pagode, piese de artă modernă sau sculpturi africane. Există chiar și un lac înconjurat de palmieri, iar altul are o pagodă în mijloc. Grădina este la 96 de kilometri de Lisabona și este ușor accesibilă cu o mașină închiriată sau cu autobuzul, din stația Campo Grande în Lisabona.

Fantasticable

Dacă vă plac senzațiile tari, nu puteți rata Fantasticable, cea mai lungă tiroliană din Europa, situată in Pena Aventura Park, în Nordul Portugaliei. Se spune că această linie de 1538 de metri, la 150m deasupra pământului, emulează perfect senzația de zbor.  După ce vă reveniți, încercați și alte activități, în acest parc găsiți de toate, de la paddleboarding sau rafting până la tras cu arcul sau cățărare.

Monsanto

Cocoțat pe un vârf de deal în zona centrală a țării,  a fost numit „cel mai portughez sat din Portugalia”. Este unul din cele 12 sate istorice oficiale din Portugalia (sate care au jucat roluri strategice în apărarea țării împotriva invadatorilor) și a rămas neschimbat de sute de ani. A fost construit în jurul / pe / sub bolovani imenși, iar străzile sale de piatră care urcă spre ruinele castelului medieval Monsanto sunt fermecătoare.

Sperăm că v-am dat câteva idei inedite pentru vacanța în Portugalia. Nu uitați să ne scrieți și să ne spuneți cum a fost! Până una, alta, ne găsiți pe Facebook sau pe Instagram. (Pe insta facem în această perioadă și un tur virtual al celor mai interesante locuri din Portugalia continentală). Um abraço!



Abonează-te la newsletter

    citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

    Te-ar mai putea interesa

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    01/18/2024 7:56 pmCITEȘTE ARTICOLUL
    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    12/23/2023 11:32 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    11/20/2023 11:36 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    10/17/2023 10:18 amCITEȘTE ARTICOLUL