„Povestea fluturașului care își căuta culorile”, de Ana Sipciu, cu ilustrații de Alexia Udriște

12/11/2019 9:35 pm Publicat de Cristina Nițu

Olá, queridos amigos, tudo bem?

N-am mai dat de veste de ceva vreme, ce-i drept, însă dintr-un motiv tare important pentru noi: mai exact o carte pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, în format bilingv, română-portugheză.

După mai multe peripeții „Povestea fluturașului care își căuta culorile”, de Ana Sipciu, cu ilustrații de Alexia Udriște a văzut, într-un final, lumina tiparului.

„Dar ce-i cu cărticica asta?”, o să întrebați voi.

Ei bine, a fost odată ca niciodată…Ana. Ana voia să își facă tema la cursul de portugheză, dar timpul parcă nu mai avea răbdare, după cum spune și vorba. Așa că a primit o provocare: să scrie o poveste, dar nu oricum. Avea să îi trimită profei de portugheză, timp de 30 de zile, câte o propoziție în portugheză (claro, cum altfel). Pentru fiecare propoziție scrisă corect urma să primească un punct, greșelile urmând să fie taxate prin scăderea punctelor acumulate.

Zis și făcut! Aluna (studenta, cum ar veni) a acceptat provocarea, așa că, trecute cele 30 de zile, cu o zi în plus sau în minus, s-a conturat „Povestea fluturașului care își căuta culorile”.

Povestea nu a trecut neobservată și nici efortul și disciplina Anei. A început să se contureze ideea „Ce-ar fi dacă povestea fluturașului ar ajunge și la alți cititori?”, „Și cum ar fi dacă fluturașul s-ar și vedea, nu doar citi?”.

Ca atare, am pornit la drum și am căutat ilustrator. Așa am ajuns la Alexia, a cărei sensibilitate și iubire pentru natură au făcut casă bună cu textul care ne fusese încredințat.

De reîmpletirea cuvintelor în română și în portugheză s-au ocupat doi oameni de litere iscusiți: traducătoarele Simina Popa și Cristina Drăghici, iar întreaga operațiune portugheză a fost urmărită îndeaproape de Catarina Stichini, vorbitor nativ și profesor de limbă portugheză ca limbă străină la Universitatea din Stockholm.

Catedra de limbă portugheză Fernando Pessoa, reprezentată prin doamna profesor Adriana Ciama, din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, ne-a fost, de asemenea, alături printr-o contribuție semnificativă.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus, în linii mari, povestea poveștii. Picanteriile și peripețiile rămân, însă, în vistieria Fala Português!

Le mulțumim tuturor celor care au dat o mână de ajutor ca acest proiect să se transforme în realitate.

Sperăm ca „Povestea fluturașului care își căuta culorile” să îi inspire pe toți cititorii săi și mesajul său să le aducă zâmbetul pe buze.

Obrigados a todos!

Dacă vreți să intrați în posesia cărții, este suficient să ne trimiteți un mesaj la contact@falaportugues.ro. Cartea va sosi în dar, din partea noastră, se achită doar taxa de livrare prin curierat.

Un mic update: stocul este în momentul de față epuizat și va fi refăcut la finalul lunii ianuarie, când vom reveni cu detalii.

Até breve!



Abonează-te la newsletter

    citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

    Te-ar mai putea interesa

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    01/18/2024 7:56 pmCITEȘTE ARTICOLUL
    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    12/23/2023 11:32 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    11/20/2023 11:36 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    10/17/2023 10:18 amCITEȘTE ARTICOLUL