5 seriale în portugheză de urmărit pe Netflix în această iarnă

11/28/2020 1:19 am Publicat de Liudmila Cernat ,

O inverno está quase a chegar! Cum petrecem din ce în ce mai mult timp în casă, ne-am gândit să vă recomandăm câteva seriale portugheze numai bune de urmărit în această iarnă, ca să îmbinați relaxarea cu studiul.

Pe platforma de streaming online Netflix veți găsi o mulțime de filme și seriale în portugheză. Atenție, însă, căci vorbim de portugheza vorbită în Brazilia, care are câteva particularități de accent și semantică. Indiferent de accent, vizionarea conținutului în portugheză vă va ajuta să rețineți cuvinte și expresii idiomatice și să prindeți un pic din magia limbii portugheze. Ba mai mult, pe Netflix puteți opta pentru subtitrări în română, engleză sau portugheză. Noi desigur vă recomandăm să încercați subtitrările în portugheză, ca să urmăriți atât forma, cât și pronunția cuvintelor.

Coisa Mais Linda

Începem lista cu unul dintre cele mai frumoase seriale que há na Netflix – a Coisa Mais Linda (The Most Beautiful Thing)! Malu, o tânără modernă și ambițioasă, se mută în Rio de Janeiro și deschide un restaurant unde se cântă muzică bossa nova live.

De ce ne place Coisa Mais Linda? Pentru că cele două sezoane au imagini fantastice din Rio, tot felul de intrigi, pasiune, femei hotărâte să-și trăiască viața libere și fericite. În plus, coloana sonoră este maravilhosa! Veți putea asculta melodii de João Gilberto, Tom Jobim, Gal Costa, Caetano Veloso e outros. Așteptăm cu mare interes și sezonul 3 care s-ar putea să fie lansat prin septembrie 2021 (informație neconfirmată încă).

Onisciente

Este vorba despre o distopie în care orașele sunt monitorizate nonstop de drone. Practic nu mai există criminalitate, toate acțiunile umane sunt analizate și raportate într-un program de supraveghere atotștiutor. Am zice că viitorul sună bine, doar că nu este chiar așa! Programul Onisciente se dovedește a fi imperfect. Urmăriți serialul ca să aflați motivul!

3%

Un serial intens de-a lungul celor 4 sezoane într-un scenariu post-apocaliptic. Doar 3% au șansa să locuiască pe insula paradisiacă a elitei. Tinerii care împlinesc 20 de ani pot ajunge în acest paradis trecând printr-un proces de selecție extraordinar de competitiv. Dacă vă place suspansul, acest serial s-ar putea să vă fie pe plac!

Bom Dia, Verônica

Uma série policial muito interessante! Serialul nu este tocmai para os fracos de coração, căci scenele conțin multă violență nedisimulată. Verônica Tores este o polițistă care se lovește de toată forța unui sistem putred. Atât forțele de ordine, cât și societatea em geral ignoră în mod sistematic crimele și violența împotriva femeilor. Netflix a confirmat și cel de-al doilea sezon pentru acest serial polițist.

Killer Ratings

Serial-documentar bazat pe o poveste reală despre criminalitate, politică și rating-uri. Acest serial este absolut incredibil! Cele 7 episoade prezintă povestea lui Wallace Souza, prezentator tv, fost polițist și politician brazilian. Acesta a fost acuzat și condamnat pentru o serie de crime îngrozitoare realizate cu scopul de a crește rating-ul emisiunii Canal Livre. De altfel, se pare că Wallace Souza făcea toate astea pentru a putea rezolva cazul în prime-time în timpul emisiunii sale.

Glória

Anul acesta, Netflix a anunțat filmarea primului serial original în portugheză europeană – Glória. Încă nu avem o dată prevăzută pentru lansare, dar știm că filmările au început deja în regiunea Ribatejo din Portugalia. De altfel, numele serialului vine de la localitatea Glória do Ribatejo, unde se afla un important post occidental de transmisiuni în timpul Războiului Rece. Deci va fi cu spioni, KGB, suspans și decoruri de anii ’60. Estamos ansiosos por vê-la!

Dacă v-au plăcut sugestiile noastre cu seriale în portugheză braziliană, stați pe-aproape căci urmează și alte recomandări cu seriale, de această dată, în portugheza europeană!

Nu uitați să vă abonați la newsletter-ul Fala Português! pentru a fi la curent cu noutățile din lumea lusofonă, recomandări de filme, podcast-uri, muzici și alte resurse educaționale.

Que mais? Ne mai puteți urmări pe Instagram și pe Facebook, unde împărtășim tot felul de curiozități și sfaturi practice pentru învățarea limbii portugheze! Até breve!



Abonează-te la newsletter

    citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

    Te-ar mai putea interesa

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    01/18/2024 7:56 pmCITEȘTE ARTICOLUL
    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    12/23/2023 11:32 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    11/20/2023 11:36 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    10/17/2023 10:18 amCITEȘTE ARTICOLUL