Dia dos namorados: Top 10 cele mai frumoase melodii de dragoste în limba portugheză

02/05/2021 11:07 pm Publicat de Cristina Nițu

Fevereiro, mês do amor e dos namorados! Nici n-am reușit bine să ne tragem sufletul după as festas do ano novo, că iată a poposit și luna februarie.

Și pentru că muzica este sinonimul absolut al iubirii, ne-am gândit să pășim în atmosfera acestei luni cu cele mai frumoase melodii de dragoste ale artiștilor portughezi na moda. Așadar, dacă au mai rămas o mână de romantici pe lumea asta, lor le dedicăm acest articol!

1. Amar Pelos Dois – Salvador Sobral



Amar Pelos Dois este probabil unul dintre cele mai bune exemple ale muzicalității limbii portugheze! Cu această piesă Salvador Sobral ne-a cucerit de la prima audiție, în 2017, când a reprezentat Portugalia la Eurovision. Și nu doar a reprezentat, ci a și câștigat concursul, fiind primul portughez care a reușit această performanță!

2. O Amor É O Segredo – Vitor Kley

Vitor Kley a dedicat această melodie à sua cara-metade, actrița portugheză Carolina Loureiro. Au lansat videoclipul în plină pandemie, fiind prinși fiecare în colțul lui, unul în Portugalia, celălalt în Brazilia… Namoro à distância n-a fost niciodată mai complicat ca acum și totuși, în mijlocul nebuniei, Vitor Kley ne asigură că o amor é o segredo!

3. Loucos – Matias Damásio ft. Héber Marques

„Camões não inventou palavras/ Para exprimir este momento”, zice Matias Damásio la începutul melodiei Loucos, care are astăzi peste 60 de milioane de vizualizări pe YouTube. Colaborarea dintre Matias Damásio și Héber Marques (vocalistul de la HMB) vai deixar-vos com certeza Loucos. Cu această melodie angolezul Matias Damásio a cucerit toate topurile muzicale portugheze, câștigând un disc de aur și două de platină.

4. Só Eu Sei – Virgul

Un ritm ceva mai dansant, dar la fel de romantic, Só Eu Sei este una dintre primele piese din cariera solo a lui Virgul. A făcut parte din formațiile Da Weasel și Nu Soul Family, dar abia în cariera solo a lansat cele mai romantice melodii de sempre.

5. Tudo No Amor – Clã

Tudo No Amor torna-se possível cu vocea Manuelei Azevedo și extraordinarele versuri scrise de Sérgio Godinho. Despre pasiune, lumini și umbre, uma maravilha!

6. Perto de Mim – SYRO

Sentir é a palavra certa pentru a exprima puterea acestui cântec-manifest. Iar Perto de Mim este una dintre cele mai cunoscute melodii ale tânărului artist portughez Syro. Lansată la începutul anului trecut, melodia Perto de Mim a urcat rapid în toate topurile muzicale și a fost inclusă în coloana sonoră a telenovelei portugheze Quer o Destino. Ei, mai aveți nevoie de vreun argument în favoarea romantismului acestei piese?

7. O Amor é Assim – HMB ft. Carminho

O Amor é Assim și așa ne reîndrăgostim de Lisboa cada vez mais! Și pentru cei mai romantici dintre romantici (că ceilalți sigur s-au pierdut pe drum pe la melodia 3) avem um desafio. Ia să vedem, cine identifică miradouro-ul din Lisabona unde a fost filmat mare parte din acest videoclip?

8. A minha flor – Agir

Începe cu o cerere în căsătorie, cam atât avem de spus despre această melodie! De fapt, povestea e ceva mai romantică. Mai romantic de atât? Da, exact, há mais! Agir a scris piesa special pentru acest moment. A planificat până la cele mai mici detalii cererea în căsătorie și, mai mult de atât, a realizat premeditat videoclipul piesei cu imagini de la nunta lor. Ai, que romântico!

9. Se Eu – Fernando Daniel ft. Melim

Tão queridos! Am rămas aproape sem palavras pentru a descrie acest duet minunat dintre Fernando Daniel și Melim, trio-ul brazilian format din frații Rodrigo, Gabriela și Diogo. Ritmul, versurile și îmbinarea perfectă a portughezei europene cu cea braziliană fac din această melodie uma beleza.

10. Reserva Pra Dois – Branko ft. Mayra Andrade



Amor à primeira… audição! Fără doar și poate Reserva Pra Dois este melodia noastră preferată și am lăsat-o pe final ca să vă bucurați cât mai mult de ea. DJ-ul portughez Branko și Mayra Andrade, cântăreață originară din Capul Verde, își îmbină abilitățile muzicale în acest proiect muzical inedit. Iar rezultatul este o melodie doce e linda demais!

Sperăm că v-a plăcut selecția noastră muzicală cu cele mai frumoase melodii de dragoste în limba portugheză. Pe canalul nostru de YouTube găsiți toate aceste melodii în playlist-ul Música portuguesa para o Dia dos Namorados. Așadar, vă lăsăm în compania muzicii și vă dorim de pe acum Feliz Dia dos Namorados!

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu noutățile din lumea lusofonă, recomandări de filme, podcast-uri, muzici și alte resurse educaționale te invităm să te abonezi la newsletter-ul Fala Português! 

Que mais? Ne mai poți urmări pe Instagram și pe Facebook, unde împărtășim tot felul de curiozități și sfaturi practice pentru învățarea limbii portugheze! Até breve!



Abonează-te la newsletter

    citit și sunt de acord cu modalitatea de procesare a datelor cu caracter personal

    Te-ar mai putea interesa

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    10 expresii idiomatice în limba română și în limba portugheză

    01/18/2024 7:56 pmCITEȘTE ARTICOLUL
    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    O altă poveste pentru copii în limba română și în limba portugheză

    12/23/2023 11:32 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    Fala Português! newsletter #38 – Bem-vindo, Novembro de 2023!

    11/20/2023 11:36 amCITEȘTE ARTICOLUL
    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    Fala Português! newsletter #37 – Bem-vindo, Outubro de 2023!

    10/17/2023 10:18 amCITEȘTE ARTICOLUL