21/06 2021 Cursuri online de limba portugheză. Ediția de vară, 2021

Olá! Como estão? Tudo bem?

Gata bagajele pentru vacanța de vară?

Sperăm că în lista de destinații de anul acesta se numără și un loc în care se vorbește limba portugheză.

Pentru cei care, însă, nu pleacă în vacanță și vor să consolideze noțiunile de limbă, avem câteva grupe pregătite tocmai pentru ei.

Așadar, pentru cei mai studioși dintre studioși, care își fac vara sanie și iarna car, rămânem pe poziții și îi însoțim în călătoria nesfârșită a învățării.

Grupele pe care le organizăm sunt mai puține și mai micuțe, cât pentru cei care vor să se țină de studiu.

Nu vă mai ținem în tensiune, vă răspundem mai jos le cele mai frecvente întrebări legate de cursuri.

Să-i dăm drumul!

Ce grupe avem?

Avem o grupă de începători-mari, deja trecuți prin emoțiile primului modul, adică grupă de nivel A1A2, precum și grupe de nivel intermediar.

Lunea și miercurea ne vom vedea cu grupa B1.1 (pentru cei care tocmai au încheiat modulul A2B1), în vreme ce cu grupa A1A2 (pentru cei care tocmai au încheiat modulul A1) și cu grupa B1.2 (pentru cei care încheie modulul B1.1) se desfășoară în zilele de marți și joi.

Întâlnirile vor avea loc online, în intervalul 18:30 – 20:30 pentru grupele A1A2, B1.1 și B2.1.

Sesiunea de vară se desfășoară în perioada 19 iulie – 23 septembrie.

Fiecare modul însumează 40 de ore de curs, așadar avem 20 de întâlniri.

Găsiți informații despre fiecare grupă în parte pe shop.falaportugues.ro, unde vă puteți și înscrie.

La ce grupă mă înscriu?

Avem grupe după cum urmează:

  • nivel începător – A1A2 – pentru cei care au încheiat nivelul A1, știu deja să se prezinte în portugheză, să se orienteze, să comande la restaurant, să își descrie programul zilnic etc.;
  • nivel intermediar – B1.1 – pentru cei care au parcurs nivelul A2B1, au dat nasul cu prezentul modului conjunctiv și cu pronumele complement direct, respectiv indirect și sunt gata de noi provocări;
  • nivel intermediar – B1.2 – pentru cei care au încheiat nivelul B1.1, au dat o tură prin lusofonie, au aflat că există și un imperfect și un viitor al conjunctivului, iar asta i-a făcut și mai curajoși.

Pentru toate aceste grupe, dacă ați mai avut contact cu limba portugheză, însă nu ați studiat cu noi, dați-ne un e-mail la contact@falaportugues.ro pentru a vă testa nivelul și a stabili ce grupă vi se potrivește cel mai bine.

Cum mă înscriu?

Înscrierile au loc online, pe shop.falaportugues.ro.

Alegeți cursul la care vreți să vă înscrieți, urmați pașii descriși pe site, faceți plata în termen de 3 zile de la plasarea comenzii, ne trimiteți dovada la contact@falaportugues.ro, iar noi vă confirmăm înscrierea în cel mai scurt timp.

Dacă nu primim nimic în termenul de 3 zile, noi o să considerăm că v-ați răzgândit și anulăm comanda.

Dar cum e la cursuri? E ca la școală? Avem teme?

E și informativ, dar e și distractiv. Metoda noastră este una interactivă, punem accentul pe comunicare, dar suntem riguroși și în ceea ce privește structura limbii.

Dacă vreți să vedeți cam care e vibe-ul, cum s-ar spune, dați o fugă pe pagina Lecția de portugheză 2.0, unde puteți să vă familiarizați puțin cu stilul.

N-am spune că e ca la școală, e mai degrabă ca într-o gașcă de prieteni care învață unii de la alții și care sunt ghidați, la fiecare pas, de profesori care pun cursanții pe primul loc.

O să aveți și teme, dar sunt cu titlul de recomandare. Le primim cu drag la corectat de fiecare dată și ne bucurăm și când cineva dorește să lucreze suplimentar.

În afară de laptop  sau calculator mai am nevoie de ceva?

Pentru a participa la cursuri aveți nevoie de un laptop sau de un computer și de o conexiune bună la internet.

Dacă lucrați de pe laptop, care are încorporată și o cameră video, nu mai aveți nevoie de nimic altceva.

Dacă lucrați de pe computer o să mai aveți nevoie de o pereche de căști cu microfon și de o cameră video. Camera este opțională, dar ne-ar plăcea să ne și vedem.

Nu știu ce să zic, parcă nu m-am hotărât…

Nu e bai, știm că înscrierea la un curs de limbă străină presupune multe variabile.

Dacă nu sunteți încă hotărâți puteți să mai așteptați și să vă înscrieți la sesiunile viitoare sau puteți să ne faceți „o vizită” virtuală, la unul din cursuri să vedeți cam care e atmosfera și apoi trageți singuri concluziile.

Și dacă mai am întrebări?

Răspundem la întrebările, curiozitățile și mesajele care ajung în căsuța noastră poștală la contact@falaportugues.ro.

Ce mai trebuie să știu?

Înscrierile au loc până pe data de 15 iulie, ora 23:59. Nu vor fi acceptate înscrieri după această dată.

La final de curs o să primiți un certificat de participare.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la materialul didactic folosit pentru studiu, îl primiți din partea noastră.

Avem o comunitate tare simpatică, de care ne ocupăm intens. Pentru idei și resurse ne găsiți (aproape) zi de zi cu recomandări pe conturile noastre de Facebook și Instagram. Lunar trimitem și un newsletter, cu tot felul de informații despre universul limbii portugheze. Vă puteți înscrie aici.

Altceva?

Abia așteptăm să ne cunoaștem la cursuri!

Até breve!

Nu uitați să vă abonați la newsletter-ul Fala Português! pentru a fi la curent cu noutățile din lumea lusofonă, recomandări de filme, podcast-uri, muzici și alte resurse educaționale.

Que mais? Ne mai puteți urmări pe Instagram și pe Facebook, unde împărtășim tot felul de curiozități și sfaturi practice pentru învățarea limbii portugheze! Até breve!